Slik handler du indekser


Som trader kan du ha hørt folk si ting som «markedene lukket seg i dag», eller «det er mye volatilitet i markedene». Når folk bruker uttrykket «markedet» i denne konteksten, mener de som regel finansmarkedene.


Som nevnt på siden «Hva er indekser», er indekser grupperinger av et bestemt antall aksjer i en børsnotert enhet. Selv om hver aksje kan kjøpes og selges for seg, kan indeksen også kjøpes som helhet. Indekser kan også gi en generell oversikt over hvordan «markedet» gjør det, nettopp fordi de er en samling av et antall ulike aksjer. Tallet vi får fra et bestemt vektet gjennomsnittstall kan da gi en generell indikasjon på markedets retning – derfor kalles indekser ofte «markedene».

Internasjonale indekser: Steder og tider

How_to_Trade_2

Internasjonale indekser: Steder og tider

Internasjonale indekser: Steder og tider

Det finnes finansindekser overalt I verden, men de største finanssentrene er New York, Hong Kong, London og Tokyo. Det betyr selvsagt at, avhengig av hvor i verden du befinner deg, ulike indekser åpner til ulike tider. Hvis du for eksempel holder til i London, holder FTSE åpent fra kl. 08.00 om morgenen til kl. 16.30 om ettermiddagen.

Hvis du følger britisk tid åpner imidlertid de amerikanske markedene om ettermiddagen britisk tid, og stenger om kvelden, mens indeksene i Kina og Japan, for eksempel, kan omsettes til tidlig morgen.

Det er også en god idé å ta hensyn til at de ulike indeksene er aktive på ulike tider av døgnet. For eksempel er FTSE100 åpen fra 08.30 om morgenen til 16.30 om ettermiddagen GMT. De største amerikanske indeksene omsettes imidlertid fra 09.30 om morgenen til 16.00 om kvelden EST, mens Hang Seng og Nikkei faktisk har to handelsøkter hver dag, med en times lunsjpause mellom morgen- og ettermiddagsøkten.

Indekshandel med daily rolling

Indekshandel med daily rolling

Indekshandel med daily rolling

Trading_Process

Meglerfirmaer som ETX Capital tilbyr daily rolling-trading på disse indeksene, som er tilgjengelig hele døgnet i løpet av finansuken. Slik at trader kan ta posisjoner i disse indeksene, selv om de ikke offisielt er åpne for handel. Det er fordi prisene som tilbys av differanseselskaper er basert på fremtidige priser, ikke de nåværende, hvilket betyr at prisbevegelser utenom handelstiden er basert på prisen som mekleren har regnet ut at indeksen vil handle for når den åpner.

Men å kunne trade en indeks utenom markedenes åpningstider har sin pris, som tradere må være oppmerksom på. Fordi slik trading ikke er basert på de faktiske bevegelsene i den aktuelle indeksen, vil differansene som tilbys av meglerhusene ofte være større enn vanlig i denne tidsperioden.

Be om vår

Be om vår