Tips om CFD trading

 • 01

  Hold deg informert

  Det finnes ingen garanti for at en bestemt nyhetshendelse vil påvirke markedet på en spesiell måte, men det kan være lurt å holde seg oppdatert på hva som skjer i finansverdenen – slik at du kan unngå enkle tradingfeil. Amerikanske sanksjoner mot russisk energi kan for eksempel ha en negativ effekt på vestlige oljeselskaper som har interesser i Russland. I et annet eksempel, når japanske yen er svake i forhold til dollaren, er det ofte positivt for japanske eksportører, slik at Nikkei-indeksen øker. Ved å sørge for at du er oppdatert på globale hendelser – ikke bare finansnyhetene, men også geopolitiske nyheter – kan du unngå å ta dårlige avgjørelser basert på manglende kunnskap.

 • 02

  Se på handelen før markedsdagen

  Før den offisielle åpningen av børsene hver dag, foregår det ikke-offisiell trading før markedene åpner. Slik trading gir ofte en indikasjon på det omtrentlige nivået børsen kan åpne på, slik at du kan forutse markedsbevegelser og legge inn en stopp-ordre, dersom den aktuelle aksjen stiger eller synker med et bestemt beløp. Husk at det ikke finnes noen indikasjon på at en aksje som stiger eller faller i førmarkedshandelen vil fortsette å stige eller falle når markedet åpner offisielt, fordi handelsvolumet er mye større etter at markedet er ordentlig åpnet for dagen.

 • 03

  Vær oppmerksom på «bunnen»

  Det er ikke uvanlig at verdien på en aksje faller dramatisk – av mange ulike årsaker. Det kan da være fristende for investorer å «komme inn på bunnen», og kjøpe aksjen på et lavt nivå, for så å tjene når aksjeprisen kommer tilbake. Problemet med dette er at det ikke finnes noen garanti for at aksjen vil komme tilbake – akkurat som det ikke finnes noen garanti for at nivået aksjen ble kjøpt for virkelig er «bunnen». Tross alt er det ikke slik at alt som faller ned nødvendigvis spretter opp igjen.

 • 04

  Ro og overveiing

  Alle tradere taper før eller siden penger, men det gjør ikke at opplevelsen blir bedre. Når du lar følelsene styre handelen din, kan du ta for raske beslutninger og ta risikofylte posisjoner i et forsøk på å tjene tilbake pengene. Hvis du føler at du ikke er i rett sinnsstemning til å handle rolig og besluttsomt, kan det være lurt å ta en pause fra tradingen, til du føler deg klar til å starte igjen.

Be om vår

Be om vår