Forklaring av CFD-handel

Forskjellen på KJØP og SALG

NO_buy_and_sell

Forskjellen på KJØP og SALG

Forskjellen på KJØP og SALG

CFD betyr «Contract for Difference» (differansekontrakt), der «differansen» er mellom åpnings- og avslutningspunktene for handelen. Selskaper som ETX oppretter kontrakter på grunnlag av aktuelle markedstilstander. Kontrakten har både en kjøper- og selgerkurs, og du har mulighet til å velge om du vil «kjøpe» som også kalles long, eller «selge», også kalt å shorte.

Trading med fremmedkapital

Trading med fremmedkapital

Trading med fremmedkapital


CFD-er er både derivativ- og fremmedkapitalprodukter, noe som betyr at du ikke behøver å ta faktisk eierskap av aksjen du handler i, og at innskuddsbeløpet som trengs for å legge inn den faktiske handelen bare trenger å bære en brøkdel av beløpet for selve handelen. Dette går begge veier – hvis markedene går i samme retning som handelen din, får du gevinst, mens hvis de går i motsatt retning, tar du tapet, og pengene du taper kan overgå beløpet du brukte på å utføre handelen.

Kurssikring med CFD

NO_leverage_trading

I motsetning til andre former for handel, når det gjelder CFD-er, kan tradere som bruker ETX MT4-plattformen kurssikre investeringene sine, noe som kan være en fordel når det gjelder å begrense mulige tap.​


La oss for eksempel si at jeg nå har en åpen posisjon i dollar/yen – jeg valgte «long» og kjøpte dollar i forventning om at USD ville styrke seg mot den japanske valutaen. Nå er jeg imidlertid i tvil – ikke så mye at jeg vil avslutte handelen, men nok tvil til at jeg er litt usikker på at valutastyrkingen jeg håpet på vil inntreffe.​


Med andre typer trading ville jeg nå hatt to valg: avslutte handelen nå, eller holde den åpen og innfinne meg med usikkerheten. Med en CFD kan jeg imidlertid åpne enda en dollar/yen-posisjon, der jeg shorter dollaren og går motsatt vei av originalhandelen, som fortsatt er åpen. Tradere bør huske at CFD-er bare kan kurssikres med ETX MT4-plattformen.


Hvis valutaparet deretter går motsatt vei i forhold til originalhandelen – slik at dollaren faller mot yen, vil jeg fortsatt kunne redde noe av situasjonen, fordi kurssikringen da får effekt.

Be om vår

Be om vår