Strategier for aksjehandel


Aksjehandel er en av de vanligste formene for trading, og på internasjonale aksjemarkeder omsettes det hver dag for flere trillioner. Før du tar del i dette spennende og ofte raske handelsmiljøet, bør du som trader huske på følgende:

 • 01

  Aksjehandel: Raske reaksjoner

  I et miljø der aksjeprisene kan svinge ekstremt raskt, må tradere kunne reagere så raskt som mulig. Raske reaksjoner kan være avgjørende, iblant kan noen sekunder utgjøre forskjellen på gevinst og tap.


  Med mobile tradingapplikasjoner kan tradere reagere på finansnyheter med det samme de hører om dem, istedenfor å måtte vente til de kommer til en stasjonær PC. ETX Capital tilbyr tradingapplikasjoner for mobiltelefoner, for både iOS- og Android-produkter, i tillegg til handelsdiagrammer og muligheten til å opprette favorittlister for handel, som også kan bidra til at ETX-Capitals kunder utfører handler med maksimal hastighet.

 • 02

  Trading-strategi seminarer

  Vil du har mer informasjon om seminarer for aksjehandel, kan du melde deg på ett av våre tradingseminarer eller webinarer. De avholdes regelmessig og er helt gratis for ETX Capital sine kunder. Vil du ha mer informasjon og melde deg på, kan du ta en titt på siden Opplæring og begivenheter.

 • 03

  Kjenn begrensningene dine og holde deg til dem

  Kjappe kommentarer som «kjøp lavt, selg høyt», selv om de teknisk sett er korrekte, er ofte svært lite hjelpsomme, for det første fordi de sier det opplagte og for det andre fordi det ikke alltid er lett å vite når du går inn i en handel om aksjen egentlig er «lav» eller «høy».


  Trading viser oss ofte normal menneskelig optimisme, og tallet på tradere som holder seg til handelen mye lenger enn det som er rimelig, er stort. Det er rett og slett fordi de tror at situasjonen vil snu.


  Med aksjehandel trenger du ikke å handle i selve produktet, men bare på produktets bevegelser. Jo større bevegelsene i en aksje er i traderens favør, desto større profitt vil hun få. På den andre siden, jo lengre en aksje går i motsatt retning av traderens åpne posisjon, desto større blir tapet.


  Før du inngår en handel, må du som trader bestemme deg for på hvilket punkt du, hvis handelen går dårlig, vil begrense tapet og avslutte handelen – og det er en god idé å holde seg til avgjørelsen, istedenfor å endre parametere hvis ting ikke går som tenkt. Selv om det absolutt er mulig at verdien av den aktuelle aksjen snur før eller siden, er det ikke på noen måte sikkert at dette vil skje så raskt at det hindrer at traderen bruker opp alle sine tilgjengelige midler.

Be om vår

Be om vår